Hopea toffee juustokakku

Tämän kakun tein itse keksimästäni reseptistä. Se onnistui yllättävän hyvin, vaikkei se ulkonäöllisesti ollutkaan sellainen mitä ajattelin :D 

Käytin seuraavia raaka-aineita

Pohjaan:
Oreo keksejä kaksi pötköä 
50g voita sulatettuna 

Tein tämän kakun pieneen, 18cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Niinkuin aina juustokakuissa, vuorasin vuoan ensin leivinpaperilla, ja tein sitten pohjan. Itse tykkään aina laittaa keksit ihan hienoksi muruksi tehosekoittimessa. Mutta riittää myös jos käsillä/kaulimella murskaa keksit pienemmiksi. Lisää sula voi joukkoon ja laita vuoan pohjalle.

Täyte: 
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1dl vispikermaa
Sokeria ja vanilja sokeria oman maun mukaan 

Täytteen tein niinkin simppelisti: Vatkaa ensin kerma ja vaniljakastike vaahdoksi, sitten tuorejuusto joukkoon. Oman maun mukaan lisää sokeria ja vaniljasokeria. 
Olen itse hieman sellainen leipuri, etten käytä leipomisessa kovinkaan tarkkoja mittoja. Esim. tuon sokerin suhteen. Tykkään siitä, että suutuntumalla tekee hyvänmakuisen tuotteen. 

Liivatetta laitoin pieneen kiehuvaan vesitilkkaan 4 kylmässä vedessä ollutta liivatelehteä. Sitten liivateseos täytteen joukkoon ja jääkaappiin! 

Itse annoin kakun olla n.2 tuntia kaapissa, ennen kiilteen tekemistä. 

Kiille: 
Kuohukermaa 2dl 
Hopea toffee patukoita 6kpl

Kiilten valmistin kiehauttamalla kerman kattilassa ja sulattamalla vain hopea toffeet joukkoon. Olisin itse halunnut kiilteestä ihan mustan, mutta kyllä tuo harmaankin sävy oli ihan näyttävä loppujen lopuksi.
Liivatelehtiä laitoin 2 kiilteeseen. 

HUOM: Juustokakkujen kiille kannattaa aina tehdä niin, että ottaa vain pienen osan koko kiille seoksesta, johon lisää liivatteet. Näin koko seos ei ole kiehuvan kuumaa, eikä mene kakun täytteen ''läpi''. 

Annoin hyytyä yön yli jääkaapissa. 


Kommentit